Hasselbacken satsar på utomhuskonserter i sommar

29 mars 2023

Den 3 juni är det dags för Hasselbackens första stora utomhuskonsert i det anrika hotellets trädgård. Under juni, juli och augusti kommer det att bli spelningar med några av Sveriges mest populära artister som bland andra Linnea HenrikssonMovits!Bob Hund och Weeping Willows. Sommaren avslutas den 26 augusti med en stor dansfest tillsammans med arrangören Soul Train Party

Hasselbacken etablerades som ett nöjes- och restaurangetablissemang redan 1760 och blev snabbt ett självklart ställe att mötas på för att festa och fira, oavsett anledning, både i restaurangen och i trädgården. Att musikhistoria ”sitter i väggarna” råder det inga tveksamheter om. Carl Michael Bellman har t ex både en ek och en staty uppkallad efter sig. 

– Hasselbacken är ett svincoolt ställe! På 1800-talet var det ett dekadent nöjespalats och vi vill hitta tillbaka dit. Det är verkligen en perfekt plats att uppleva livemusik på, säger Josefine Prihm, programchef på Cirkus Venues. Miljön, utsikten, fantastiskt mat- och dryckesutbud, att kunna vakna upp i sköna hotellsängar dagen efter och äta god frukost är bara några exempel. Vi skräddarsyr jättegärna lösningar för större grupper och företag som vill uppleva sommarens bästa helkväll! 

Datum
3 juni – Movits! 
17 juni – Per Persson & Nya Packet och Engmans Kapell
7 juli – Linnea Henriksson
3 augusti – Bob Hund
19 augusti – Weeping Willows
25 augusti – Patrik Isaksson
26 augusti – Soul Train In The Park (arrangör: Hasselbacken & Soul Train Party)

(fler artister och datum tillkommer)

Bob Hund låter hälsa: 
– Bob Hund inbillar sig att de har stått på 89 % av alla scener som överhuvudtaget gått att stå på i Stockholm mellan åren 1991-2023. Detta påstående är antagligen lätt att motbevisa med lite faktakoll och kritisk granskning. Vad som däremot är helt omöjligt att motbevisa är faktumet att Bob Hund planerar göra sitt allra, allra bästa på Hasselbackens nya utomhusscen 3 augusti. Tror ni oss inte? Kom och se det med egna ögon!

–  Vi ser otroligt mycket fram emot att få välkomna alla till Hasselbacken i sommar, avslutar Josefine. Det kommer att bli fantastiskt! Är det inte underbart med ytterligare en sommarscen i stan? 

Biljetterna släpps 30 mars kl.10.00 och säljs via www.hasselbacken.com/live
Biljetter säljs med både konsertmeny och hotellpaket eller bara entré.  
För skräddarsydda lösningar för företag och större grupper – maila sales@cirkusvenues.se 

Adress: Hazeliusbacken 20, på Djurgården i Stockholm


Om Hotell Hasselbacken

Välkommen till Hotell Hasselbacken! Det historiska Hotell Hasselbacken är vackert beläget på Djurgården i Stockholm. Med 113 hotellrum, restaurang, bar, relaxavdelning och mötes- & eventlokaler för upp till 300 personer är Hotell Hasselbacken på Djurgården ett perfekt val för weekend-resan såväl som företagsevenemang. Restaurangen på Hasselbacken är genomsyrad av historia och erbjuder klassiska rätter med en modern touch. Våra hotellrum är rymliga och du bor nära Djurgårdens alla attraktioner som Gröna Lund, Skansen, ABBA The Museum och Vasamuseet. Om du ska på föreställning på Cirkus så bor du smidigt på Hasselbacken som ligger vägg i vägg.