Cirkus Venues öppnar ny restaurang med kärlek för konsten

17 augusti 2022

Premiär den 31 augusti för Konsthallen på Djurgården i Stockholm med grupputställningen Current Forms #1, kurerad av Slobodan Zivic.

– Vi älskar mat och vi älskar konst – och vi älskar Kungliga Djurgården. Därför öppnar vi nu äntligen Konsthallen med en otrolig grupputställning, säger Ingmari Pagenkemper, vd och konstnärlig ledare för Cirkus Venues.

Konsthallen på Kungliga Djurgården i Stockholm är restaurang, butik och bageri samlat under ett och samma tak. I en historisk omgivning gör Konsthallen entré i en samtida miljö på ett avskalat och personligt sätt. Konsthallens restaurang serverar skaldjur med ett unikt utbud av viner. Butiken, som är den första av sitt slag på Djurgården, erbjuder noga utvalda ekologiska speceriprodukter, bageriets bröd och bullar, frukost och lunch.

Onsdag den 31 augusti öppnar Konsthallen officiellt i och med vernissagen av Current Forms #1 kurerad av Slobodan Zivic och är den första i en återkommande serie av grupputställningar. Medverkande konstnärer är Alexandra KarpilovskiHanna WildowSnowboyRikke Landler och Louise Enhörning.

– Fokus ligger på samtidskonstnärer som utmanar genom idéer, uttryck och processer, säger Slobodan Zivic som är konstkoordinator för Cirkus Venues samtliga verksamheter på Djurgården.

– Jag har som uppgift är att aktivera ett attraktivt program för samtidskonst. Bjuda in utövare och aktörer inom måleri, skulptur, digital konst, design samt performativa uttryck som musik, dans/rörelse och litteratur som från mitt perspektiv berör, inspirerar och väcker känslor.

“Jag kommer i egenskap som konstansvarig på Konsthallen göra mitt yttersta att samla de mest hårt arbetande, inflytelserika och spännande, up-and-coming och etablerade konstnärer inom och utanför min sfär. Alla är självklart välkomna till “Current Forms” och Konsthallen att ta del av konsten – oavsett om man är konnässör, middagsgäst eller förbipasserande i sökandet efter intryck och inspiration.” – Slobodan Zivic, Cirkus Venues curator och konstkoordinator

Det senaste året har Konsthallen vuxit fram som ett av Cirkus Venues mest spännande projekt i att utveckla och förbättra kulturutbudet på Djurgården. Fastigheten som byggdes 1880 har givit namn till verksamheten och har under ledning av fastighetsägaren 3E Entertainment restaurerats varsamt för att återfå sin forna glans.

– Vi är väldigt stolta över att äntligen få öppna upp det här fantastiska huset för alla nyfikna gäster igen. Här gör vi plats för kultur, mat och samkväm utan krusiduller, pekpinnar eller plattityder, säger Ingmari Pagenkemper, vd och konstnärlig ledare för Cirkus Venues.

Information om Current Forms #1 och Konsthallen
Som namnet bjuder är konsten en självklar del av Konsthallens själ.
Den 31 augusti öppnar “Current Forms #1” som är den första i en återkommande serie av grupputställningar på Konsthallen. Medverkande konstnärer är Alexandra Karpilovski, Hanna Wildow, Snowboy, Rikke Landler och Louise Enhörning.

Cirkus Venues

Cirkus Venues består av Cirkus Arena & RestaurangHasselbackenBackstage Hotel (öppnar september 2022), KonsthallenPop Story samt Gasklockan som öppnar i Norra Djurgårdsstaden 2026. 

Cirkus Venues vill bidra till att utveckla Djurgården som ett av världens viktigaste och mest hållbara turistmål med hjälp av en handfull av Stockholms mest välkända platser och nya varumärken. Genom att kurera mat, konst, design, boende och nöje skapar vi extraordinära upplevelser och en vibrerande atmosfär samt en one-stop-shop för såväl stadsresenärer som kräsna stockholmare.

Läs mer om Konsthallen, Current Forms #1 och medverkande konstnärer på konsthallen.com/konsten