Cirkus Venues etablerar ny arena för kultur och event – Gasklocka 2 blir Gasometer

2 juni 2023

Under gårdagen samlades ett hundratal nyfikna gäster från nöjes- och eventbranschen för att bevittna dopet av Gasometer – Stockholms nya landmärke för kultur och event. Gasometer kommer att drivas av Cirkus Venues och byggs i en av de historiska gasklockorna i Norra Djurgårdsstaden. Gasometer öppnar under hösten 2026.

Äntligen kan vi dela med oss av de spännande möjligheterna som Stockholms nya landmärke, Gasometer, kommer att erbjuda. Gasometer består av inte bara en, utan två nya arenor i vilka vi kommer vi att presentera nästa generations underhållning. Vår ambition är att skapa en dynamisk och energifylld atmosfär och erbjuda engagemang av absolut världsklass. Vi har en minst sagt spännande tid framför oss, säger Per Sundin, VD på Pophouse Entertainment.

Ett landmärke, två arenor
Den stora scenen som har fått namnet Theater, kommer att rymma 1 750 platser för sittande publik och 2300 platser med stående publik. Den stora eventytan på scenbyggnadens tak heter The Dome och anspelar på den unika rymden som skapas med 17 meter upp till gasklockans innertak. Här kommer det att finnas plats för upp till 1000 personer och kan enkelt förvandlas till allt från nattklubb och banketter till stora möten och andra typer av evenemang. 

Vid dopet talade förutom Per Sundin även Staffan Lorentz, projektchef för Norra Djurgårdsstaden och Karin Wanngård, finansborgarråd i Stockholms stad. 

Stockholm ska ha ett levande och fritt kulturliv. Både för stockholmarna själva och för att locka besökare till vår fantastiska stad. Tillsammans med Cirkus Venues skapar vi en destination och ett landmärke som i allra högsta grad kommer att bidra till det. Här kommer publik från världens alla hörn kunna ta del av artister, föreställningar och ett brett kulturutbud, säger Karin Wanngård.

Historisk omvandling
Gasklockan byggdes 1899 och har under drygt 100 år värmt stockholmarnas kök med gas. Härifrån gick gasen ut till hem över hela staden och blev grunden för många varma måltider under decennier. Nu kommer en ny typ av värme komma ur denna byggnad när den öppnas för upp för publik från Stockholm och världen.


Adress: Gasverksvägen 19-23
Webbplats: www.gasometer.se
Instagram: @gasometer_stockholm

Kontakta Karin Tengsved, Project Controller på Cirkus Venues, för övriga frågor. 
karin.tengsved@cirkusvenues.se