Efter ett fullbokat gästspel med Sebastian Gibrand, Robert Sjöberg och Carl Frosterud fortsätter nya Konsthallen på Djurgården leverera konst, mat och allsköns kultur i höstmörkret.
Onsdag den 19 oktober bjuder Konsthallen in till vernissage av andra editionen av grupputställningen Current Forms kurerad av Cirkus Venues konstkurator Slobodan Zivic. Medverkande konstnärer som ställer ut under temat “Cheap Dopamine” är Martin Formgren, Elsa Gregersdotter, Isak Berglund Mattsson-Mårn och Twins Corporated.
När: Onsdag den 19 oktober, från klockan 18.00.
Var: Konsthallens restaurang på Allmänna gränd 2, Kungliga Djurgården
Med: Martin Formgren, Elsa Gregersdotter, Isak Berglund Mattsson-Mårn och Twins Corporated.
Kurator: Slobodan Zivic
Current Forms #2 “Cheap Dopamine”
Endless scrolling, porn, binge watching, smoking & drinking – cheap ass dopamine.
You guys need help!! Read a book, start a movement, develop a skill… Don’t get it twisted – this show is nothing more than a dopamine “stealer”. Though we’ll provide you w limitless of important life lessons and good information for u to bring home, lot’s of great photos, paintings and stuff… Don’t take the car…we will serve u shock value!
Torsdag, fredag, lördag och söndag samma vecka (den 20–23 oktober) bjuder Konsthallen in till vinkvällar med exklusiva viner, spännande Chablisprovningar och dj:s i samarbete med Johan Lidby Vinhandel.
Torsdag smakas Chablis av producenten Jean-Marc Brocard i olika kvalitetsnivåer och äldre årgångar tillsammans med sommelier från Johan Lidby Vinhandel. I restaurangen serveras Konsthallens middagsmeny och fler viner från källaren plockas fram. Klockan 18.00 öppnar vi två flaskor Kistler och då är det först till kvarn som gäller.
Resten av helgen öppnas ännu fler flaskor från Johan Lidby Vinhandel när det roddas popup-vinbar. Sjukt bra viner till sjukt bra priser, med fantastiska musik från dj’s Harald Björk och Brenda El Rayes.
Artisten Harald Björk började sin karriär i Berlin med utgivningar uppmärksammade av renommerade DJ’s som Four Tet, Toro y Moi och James Holden. På senare år har han gett ut musik på Studio Barnhus, Prins Thomas skivbolag Internasjonal, flertalet släpp för Sven Väths techno-hus Cocoon och inte minst gyllene samarbeten med artister som Extrawelt, Adrian Lux och Justus Köhncke på egna etiketten Kranglan Broadcast.
Stockholmsbaserade Brenda El Rayes har under sin tid på Kungliga musikhögskolan gjort sig ett namn som kompositör, ljuddesigner och DJ. I hennes utgivningar hittar vi samarbeten med hyllade artister som Menke och Sara Parkman. Med sin libanesiska härkomst och rötter i ortodoxt kyrklig arabisk musik har hon utvecklat en unik blandning av arabiska och västerländska ljudvärldar vilket kommer till uttryck såväl live som bakom skivspelarna.
När: Den 20–23 oktober.
Torsdag vinprovning tema Chablis
Fredag, lördag & söndag popup-vinbar
Var: Konsthallens restaurang på Allmänna gränd 2, Kungliga Djurgården
Med: Johan Lidby Vinhandel
DJs: Harald Björk (21 & 22 oktober), Brend El Rayes (21 oktober) klockan 17.00–23.00
Mer information och bordsbokning via konsthallen.com/viner
Såklart har julen börjat göra sig påmind redan nu, men inte lika självklart är Konsthallens julbord. Det är inget traditionellt julbord med långa köer till köttbullar, Janssons och prinskorv. Konsthallen serverar en exklusiv julmiddag i en kavalkadservering med fokus på fisk och skaldjur den 2–22 december. Middagens åtta rätter kombineras med dryck handplockad av Konsthallens chefsommelier Hugo Hall och avslutas med en söt kaffeservering.
När: Den 2–22 december, sittningar med start 17.00–19.30
Var: Konsthallens restaurang på Allmänna gränd 2, Kungliga Djurgården
Mer information och bordsbokning via konsthallen.com/julbord
Om Konsthallen
Konsthallen på Kungliga Djurgården i Stockholm är restaurang, butik och bageri samlat under ett och samma tak. I en historisk omgivning gör Konsthallen entré i en samtida miljö på ett avskalat och personligt sätt. Konsthallens restaurang serverar skaldjur med ett unikt utbud av viner. Butiken, som är den första av sitt slag på Djurgården, erbjuder noga utvalda ekologiska speceriprodukter, bageriets bröd och bullar, frukost och lunch.